Dnevnik Miselnost rasti

Dnevnik Miselnosti rasti

Zanimivo kako včasih ne znamo določene stvari skomunicirati. Nastane šum, nato pa, po vsej verjetnosti, sledi konflikt.

Sodelavka, ki je na novo prišla v našo sredino in se še uči, je s strani drugih starejših sodelavk dobila etiketo, da ni najbolj vešča.

To je bila misel, ki jih je nato vodila karkoli so počele in karkoli je počela nova sodelavka. Res je, da je nova sodelavka prišla le nekaj mesecev pred tem in se šele učila, a ostale so bile mnenja, da bi v tem času morala biti že malo samostojnejša.

Ravno zadnjič je dobila nalogo, da nekaj naredi. Ko je prišla stranka, je pred njo zmrznila. Starejša sodelavka, ki je bila poleg in ki je o njej že prej mislila, da ji to delo ne gre najbolje od rok, si je takoj ustvarila mnenje, da ne želi delati oziroma da se delu izogiba. Tega potem med seboj tudi nista skomunicirale. Nastal je šum, sledil pa je konflikt, ko je starejša sodelavka ostalim razlagala, kako se ta nova izogiba delu.

Zelo neprijetna situacija. Tudi sama sem bila v zagati kako to situacijo rešiti. Kako novi sodelavki povedati, da ne dosega minimalnih standardov in ohraniti dober odnos in kako ostalim sodelavkam sporočiti naj bodo le malo bolj negujoče in naj jih tista prvotna misel ne omejuje.

Za starejše sodelavke sem pripravila zunanji coaching. Pogovorile smo se o tem kako bi lahko informacijo o nedoseganju kriterijev sodelavki sporočili, a hkrati bili negujoči. Prav tako smo si začrtali kako bo pogovor potekal. Coaching je bistveno prispeval k temu, da smo se na razgovor pripravile in da smo znale nastopati.

Lahko poročam, da je pogovor z novo sodelavko šel zelo dobro. Prišle smo do skupnega dogovora kako bomo postopale v prihodnosti, medtem pa je tudi nova sodelavka dobila povratno informacijo o svojem delu in tudi našo podporo.

Kot zanimivost lahko povem, da je sodelavka pred stranko zmrznila, ne zato, ker dela ne bi želela opraviti, ampak zato, ker je videla neko napako v programu s katerim je delala in se potem o tem ni upala povedati sodelavki. Ni jo omejevalo to, da ne želi, ampak to, da je bila premalo samozavestna, da bi povedala, da nekaj ne ve in da potrebuje pomoč. Pa tudi to, da tega ni znala komunicirati navzven. Starejša sodelavka pa je odreagirala tako, ker je imela o novi sodelavki mnenje, da ni sposobna in jo je to vodilo naprej.

In to je tisto kar je potrebno spremeniti. Miselnost. Za našimi dejanji je vedno misel.

Da bi vam pomagala pri spremembi miselnosti, sem pripravila brezplačen Dnevnik Miselnosti rasti.

Najbolje ga je izpolnjevati enkrat tedensko.

Namenjen je temu, da se premaknete iz omejujoče miselnosti v miselnost rasti, ki vam bo pomagala, da se znebite šumov in da začnete bolje komunicirati.

Dnevnik Miselnosti rasti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja